Kategorier
Trädgårdsliv

Att ha ett algerproblem

Algerproblemer i dammen

Herregud, jag blev chockad, när jag ser vårt damm. Vårt damm förlorade sin biologiska balans.

För två dagar sedan märkte jag att algbildningen var aktiv igen. Först trodde jag att det var regnet. Ibland kan detta fenomen uppstå om regnet var för surt.. Men idag var ytan full av grön algermull.

Jag visste att detta inte var normalt. När jag kontrollerade vår Oase-pump såg jag den. UVC-lampan var trasig. Vi har alltid en ersättare, lyckligtvis. Jag hoppas att jag ser en förbättring till ikväll, annars måste vi ta bort algerna för hand

Ta en titt på videoen

Av Liz

Jag är en grafisk formgivare, amatörfotograf och målare. Att leva med reumatoid artrit av den tyngsta formen och jag sitter i rullstol. För att acceptera det som händer och låta trollet i ljuset kanske du vill tro mer på dig själv.. 🧙

Följ mig, tusen tack

Hälsoblogg
Spelblogg

15 svar på ”Att ha ett algerproblem”

Annoying when the UVC lamp has a defect. Don’t you have a blue indicator light on the water pump? It should shine blue when it is ok.

Good luck that the pond coming in balance again!

I guess it broke due to the cold temperatures. You had extremely cold days like us in March. Hope the pond will shine again in brilliant light soon.

Die UVC Lanpe von Oase wechsele ich auch erst, wenn sie ihren Dienst nicht mehr tut. So lange sie geht, bleibt sie im Kolben.

Dein Glaskolben Liz, sieht aber nicht gut aus. Ist der noch Wasserdicht!

unser Teich ist letztes Jahr auch gekippt. Fast ein halbes Jahr hat er gebraucht, bis er wieder der alte war. Bei uns war es nicht die Pumpe, sondern enten die den verdreckt haben, Pflanzen aufgefressen haben

You have a nutrient-rich pond. Trimming water plants. Buying water fleas are welcome helpers for good water quality. Unlike the human fleas, they are totally harmless.

When I read your words, I noticed. I miss these little swimming fleas. I used to have them, I don’t see any this year..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *