Kategorier
Svartvitt

Mjölk mot mjöldagg vid rosor

Jag fick detta stor tips från en flickvän. Om du har mjöldagg på dina rosor, bör du blanda 100 ml råmjölk eller 100 ml helmjölk (med en fetthalt på minst 3,5%) och 800 ml vatten. Du lägger hela mixt i en sprayflaska och sprayar rosen med den en gång i veckan. Du kan naturligtvis använda det hela som ett förebyggande mot mjöldagg

Milch gegen Mehltau

Diesen außergewöhnlichen Tipp bekam ich von einer Freundin. Wenn du Mehltau an deinen Rosen hast sollte man 100 ml Rohmilch oder 100ml Vollmilch und mit 800 ml Wasser mischen. Das ganze tut man dann in eine Sprühflasche und sprüht die Rose 1x die Woche damit ein. Das ganze könnt Ihr natürlich auch als Prävention verwenden gegen Mehltau

Av Liz

Jeg er grafisk designer, amatørfotograf og maler. Å leve med revmatoid artritt av den tyngste formen og jeg sitter i rullestol. For å godta det som skjer og la trollet i lyset, kan det være lurt å tro mer på deg selv .. 🧙 Følg meg, tusen takk 🧙

Helseblogg,
Spelblogg,

6 svar på ”Mjölk mot mjöldagg vid rosor”

Liz du bist einfach genial. Der Tipp mit drm absprühen mit Natron, brachte bei meinen Rosen schon viel Erfolg. Wenn ich wieder mal Mehltau haben sollte, wird dieser Tipp angewandt. 🙏

Stängt för kommentering.