När en barnbok brinner för alltid i ditt hjärta

Ibland finns det stunder i ditt liv där du måste skratta om dig själv. Den här veckan hade jag en episk vecka, mycket minnen och lite barndom. Mike och jag besökte historiska slott, vi besökte Marinemuseet, vi fotograferade så mycket. Dessa bilder vill jag visa dig hela hösten / vintern innan jag går in i ett annat äventyr. Jag utföra magi solen under den grå säsongen. För detta ändamål att skapad en ny kategori.

Till historien. Jag sitter med Mike på centrum där och tittade kom en kvinna till mig och gav mig den här boken. Sterntaler av Jacob Grimm, Wilhelm Grimm.

Till innehållet:

En liten flicka går ensam i hela världen. Den har ingenting annat än kläderna på kroppen, en bit bröd – och ett gränslöst förtroende till gud. Det ger gradvis bort allt det har, först brödet till en hungrig man, sedan hatten till ett barn, jackan till en tredje, den lilla kjolen till en annan, och slutligen – «Det är mörk natt, ingen ser mig» – också fortfarande hans skjorta. Men då faller stjärnorna från himlen som ingenting annat än mynt och flickan har plötsligt en skjorta på med mycket fint linne. Den samlar Sterntaler och är nu rik hela sitt liv. Den som är osjälvisk, blir igen när Gud skapade honom och är nu riktigt rik.

När jag såg den här boken vet jag det tillhörde en vän. En vännen gav mig den att läsa. Jag älskade den här boken, men det var bara ett lån.

Om vi ​​möts igen en dag kommer jag att ge dig den här boken igen. Vi tappade varandra i många år, sedan såg vi varandra igen. I en konstig stad satt vi mitt emot varandra. Vi tittade på varandra och hon gav mig boken. När jag öppnade den här boken såg jag min skrivning. Vid den tiden skrev jag ett hängivenhet i denna bok

Så vi satt några minuter och håll varandras händer. Det var ett rörande ögonblick, vi svor, den här gången kommer vi inte att förlora varandra längre. Sterntaler har oss igen. Jag är så tacksam för den här dagen

3 Comments

Sterntaler sollte in den Schulen als Pflichtlektüre geführt werden. Erwachsene sollten das buch auch ruhig öfter essen. Materialistisch ist unsere Gesellschaft geworden und das war noch nie eine gute Tugend. 🙂

Danke dir liebe Liz für diese schöne Geschichte. Danke für dieses schöne Buch, ich liebe es auch. 🙂