Att blir halv månförmörkelse ”Hömånad”

Att blir halv månförmörkelse kallas som halvblodmåne.
Jag ser en spektakulär halvblodmåne ”Hömånad” med en partiell månförmörkelse.

Månen går upp 22:00 🕙 Skuggan försvinner sakta bort. Månen är helt mörk klockan 23:31, Månen vandrar i riktning mot sydöst, dä står äntligen på horisonten. När den partiell månförmörkelsen började, var den precis framför mina ögon. Ögon till ögon med månen, det var ett episkt ögonblick. Klockan 01:00 har vi en vanlig fullmåne igen. Jag kunde fotografera honom i varje fas, vilket var mycket svårt den här gången. Det fanns så många nattliga djur som flyger ut omkring mig.
Fladdermöss piskad mot min lins flera gånger och det var ofta smärtsamt. Att hoppas att jag inte har blå ögon imorgon.

A half lunar eclipse is called as half-blood moon.
I see a spectacular half-blood moon ”Hay-Moon” with a partial lunar eclipse.

The moonrise begun 22:00 🕙 The shadow slowly disappears.
The moon is completely dark at 23:31, it lies above the horizon in the southeast. When the partial lunar eclipse began, it was just in front of my eyes. Eyes to eyes with the moon, it was an epic moment.
At 01:00 we have a regular full moon again. I was able to photograph him in every phase, which was very difficult this time. There were so many nocturnal animals flying around me. Bats whipped around me and against my lens several times, it was often painful. Hope I don’t have blue eyes tomorrow.

Publicerat av

Liz

Jeg er grafisk designer, amatørfotograf og maler. Å leve med revmatoid artritt av den tyngste formen og jeg sitter i rullestol. For å godta det som skjer og la trollet i lyset, kan det være lurt å tro mer på deg selv .. 🧙 Følg meg, tusen takk 🧙 Helseblogg, Spilblogg

3 reaktioner till “Att blir halv månförmörkelse ”Hömånad””

 1. Gorgeous pictures. 👍

  My favorite is where he stands over the roof of the houses. Surely it was not easy to catch him. The conditions were not ideal last night. Partly it was very milky the view. You mastered it well with your lens. What focal length are you using from Tamron?

  1. Thank you Chris, I’m flattered. 🙂

   Oh yes that’s true. I would come through all my previous attitudes I wrote down, nothing wanted to grab.
   It was very clear sometimes, then again with a dark fog. It had something what of autumn.
   Nevertheless, I get some good pics, I hope so! I know it’s not the best, but in those situations, I think so. 🙂

   I am using a Tamron 18/300 mm with Canon M6 and was in M mode.
   Hope it answers your question!.. 🙂

Kommentarer inaktiverade.