Kategorier
Trädgårdsliv

Att titta på humlekämpar

Våran humle kämpar, vilken dramatisk scen. Två humle i vår lavendelrabatt. Allt ser så lugnt ut, men freden var bedräglig. Plötsligt attackerar ett ena humle sin vän till vänster på bilden. Hon var så förvånad som jag. Hon förlorade balansen, sträckte benet i luften och föll till marken. Jag blir så chockad över det andra humle aggressiva beteende.

Jag vet att de kommer från samma bo, vi har några i vårt trädgård. Om hon bara kunde berätta vad som hade hänt. Jag känner fortfarande smärtan och besvikelsen hos humle som har förlorat. Jag tycker att hon är lika förvirrad som jag.

Jag känner bara detta beteende från Psithyrus (Cuckoo bumblebees).

Av Liz

Jeg er grafisk designer, amatørfotograf og maler. Å leve med revmatoid artritt av den tyngste formen og jeg sitter i rullestol. For å godta det som skjer og la trollet i lyset, kan det være lurt å tro mer på deg selv .. 🧙 Følg meg, tusen takk 🧙

Helseblogg,
Spelblogg,

2 svar på ”Att titta på humlekämpar”

Stängt för kommentering.