Att göra Mjölk-Dinkelfrallor

Godmorgon ☀️🙂

Hoppas er lördag har startat fint. Vad skulle en helg utan bullar. Jag är inte en fan och fotografera mat , men jag trodde att jag delar informationen med dig här. När du har en reumatoid artrit, är det viktigt att du håller ögonen på din diet. Det finns mat som inte bör ätas. Socker, vete. Idag har jag mjölkfrallor bakade från fullkornsdinkelmjöl.

Du behöver

200 ml mjölk
1 kub (ca 42 g) jäst
500 g Dinkelmjöl
70 g lönnsirap eller honungen
lite salt
2 ägg (stor)
100 g smält smör

Värm 200 ml mjölk. Rör ut jäst i lite av varm (50 ml) mjölk. Smälta jäst och rör om tills det är smidigt. Blanda nu dinkelmjölet, smält smör, 200 ml mjölk, jästen med lönnsirap eller honungen och salt i en skål. Låt vila i ca 15 minuter

Nu knådning degen efter 15 minuter.

Form runda bollar på en arbetsyta med mjöl.
Med en kniv skär kuber i frallor. borsta frallor med mjölk.

Sätt ugnen på över- och undervärme 175° grader, lägg ut bakplåt med bakpapper.
Baka Mjölk-Dinkelfrallor 10-13 minuter guldbrun

#söta frallor

🦋🧚‍♀️Ett recept från min bästa vännen Håkan.
Till minne av en (liten) stor hjälte som såg sin sjukdom som en utmaning.
Vi vuxna kan lära oss mycket av honom.

Skrevet av

Liz

Jeg er grafisk designer, amatørfotograf og maler. Å leve med revmatoid artritt av den tyngste formen og jeg sitter i rullestol. For å godta det som skjer og la trollet i lyset, kan det være lurt å tro mer på deg selv .. 🧙 Følg meg, tusen takk 🧙 Helseblogg,

Én kommentar til «Att göra Mjölk-Dinkelfrallor»

Det er stengt for kommentarer.