Övervintra physalis

Physalis är en frostkänslig växt. Det är därför det alltid ska odlas i en stora utekruka. Innan de första nattfrosterna kommer, klippa växten ner till minst halvvägs på hösten (25 cm ovanför krukkanten), och låt en stark växtstil stå. Det gör inte heller ont om växten inte har några blad kvar – den kommer att sprida ut från sina rhizomer på våren.

Jorden och rotbollen ska inte torka ut. På en väl skyddad täckt plats överlever också en physalis vid minus temperaturer

Überwinterung Physalis

Physalis ist eine frostempfindliche Pflanze. Deshalb sollte es immer in einem großen Topf im freien gehalten werden. Schneide die Pflanze im Herbst vor dem ersten Nachtfrost mindestens bis zur Hälfte ab (ca 25 cm über dem Topfrand). Ein kräftiger Pflanzstil kannst du stehen lassen. Der Boden und der Wurzelballen sollte nicht austrocknen, genuso wenig wie die Wurzeln.

Die Physalis breitet sich im Frühjahr über ihre Rhizomen aus. An einem gut geschützten, überdachten Ort überlebt ein Physalis auch bei Minustemperaturen

Publicerat av

Liz

Jag är en grafisk formgivare, amatörfotograf och målare. Att leva med reumatoid artrit av den tyngsta formen och jag sitter i rullstol. För att acceptera det som händer och låta trollet i ljuset kanske du vill tro mer på dig själv.. 🧙 Följ mig, tusen tack Hälsoblogg Spelblogg

6 reaktioner till “Övervintra physalis”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *